Alkoholszonda – alkohol teszter beépített órával

By | 2014-06-05

Másodiknak szeretném bemutatni a rendkívül egyszerű, mégis számos extrával rendelkező alkoholszonda készüléket. Az alkohol tesztelő üzemmód mellett beépített digitális órával, valamint hőmérővel felszerelt alkohol tesztert.

Alkoholszonda, alkohol teszter, egy rendkívül egyszerű, és könnyedén használható készülék, ami egyszerű használata mellett számos extrát is tartalmaz, ami még kifinomultabbá teszi a készüléket. Ilyen plusz extrának számít például a beépített LCD óra, a hőmérő, illetve a visszaszámlálási mód. Használata hasznos lehet gépkocsi vezetőknek, valamint munkahelyen a munkavállalók szúrópróba szerű ellenőrzéséhez. A digitális alkoholszonda érzékeli, és ellenőrzi a kilélegzett levegőben található alkohol mennyiségét, majd kijelzőjén százalékban mérve leolvashatóvá válik az alkoholos befolyásoltság mértéke.

digitális-alkoholszondaAz alkoholszonda használata:

1. Húzzuk le az elemtartó fedelét ( 4-es számmal jelöltük a képen ), majd helyezzünk be 2 db. AAA típusú elemet, ügyelve a polaritásra. Az elemek behelyezése után csúsztassuk vissza az elemtartó fedelét a helyére.

2. A digitális alkoholszonda bekapcsolásához nyomjuk meg a bekapcsoló gombot ( 2-es számmal jelöltük a képen ) . A készülék bekapcsolását az LCD kijelző világítása, valamint egy sípoló hang fogja számunkra jelezni. Ekkor jelenik meg a digitális LCD kijelzőjén ( 1-es számmal jelöltük ) a WARM UP ( felmelegedés ) felirat. Ezek után a készülék visszaszámol 10-től 0-ig a teljes felmelegedéshez, ha ez a folyamat sikertelennek bizonyult a digitális alkoholszonda maximum 3 alkalommal újra indítja a felmelegedési folyamatot.

3. Amennyiben sikeres volt a felmelegedési folyamat, az alkoholszonda LCD kijelzőjén a BLOW ( fújni ) felirat fog megjelenni, és a készülék ismételten visszaszámlál 10-től 0-ig 4. A BLOW jelzés után hajoljunk a 2. képen ábrázolt módon az alkoholszonda fölé, majd egyenletesen fújjunk bele az alkoholszonda érzékelőjébe ( 3-as szám jelöli az első képen ) nagyjából 3 – 5 másodpercen keresztül.őrködő webshop

5. Olvassuk le az eredményt a készülék LCD kijelzőjéről. Amennyiben a mért alkoholszint 0.02°BAC (0.2g/l) és 0.05°BAC (0.5g/l) között van a kijelzőn megjelenik egy CAUTION ( figyelmeztetés ) szimbólum is a mért adatok mellett. Amennyiben a márt alkoholszint nagyobb vagy egyenlő, mint 0,05°BAC (0.05g/l). az alkoholszonda LCD kijelzőjén megjelenik egy DANGER ( veszély ) szimbólum is.

6. Az eredmény kijelzése után 15 másodperccel a kijelzőn megjelenik az OFF (Kikapcsolás) szimbólum, majd a készülék 2-3 másodperc múlva kikapcsol.
Ha a 10 másodperces teszt periódus alatt nem fúj bele a szondába, akkor a kijelző 0 eredményt mutat 10 másodpercig, majd kikapcsol.

Óra mód beállítások

1. Óra módban, az AJD feliratú gomb megnyomásával tudunk a 12/24 órás kijelzés között váltani.

2. Nyomjuk meg a SET feliratú gombot, és tartsuk lenyomva nagyjából 2 másodpercen keresztül, hogy a digitális alkoholszonda – alkohol teszter belépjen a beállításokba. Ebben az esetben villogni fog az óra kijelzés az LCD kijelzőn. A beállítást az AJD feliratú gombbal tudjuk elfogadtatni a digitális alkoholszondával.

3. Nyomjuk le a SET feliratú gombot ismételten, és így belépünk a perc beállításába. Itt szintén az AJD feliratú gombbal fogjuk tudni eszközölni a beállításokat.

4. A bevitt értékek megerősítéséhez nyomjuk le ismét a SET gombot, és a digitális alkoholszonda így elmenti a változtatásokat.

Ébresztő mód beállítása

1. Nyomjuk meg a MODE gombot egyszer, hogy belépjünk a digitális alkoholszonda ébresztő módjába.
2. Az AJD gombbal tudunk váltani az ébresztő mód bekapcsolása ( ON ), és kikapcsolása között ( OFF )
3. Tartsuk nagyjából 2 másodpercen keresztül lenyomva a SET gombot, hogy az “ébresztő beállítása” lehetőséget elérjük. Ekkor villogni kezd az óra kijelzés az LCD kijelzőn. A változtatásokat az AJD gombbal tudjuk eszközölni.
4. Nyomjuk le ismételten a SET gombot, így a digitális alkoholszonda – alkohol teszter átlép a perc beállításába. Most a perc fog villogni az LCD kijelzőn, majd az AJD gombbal tudjuk a változtatásokat elmenteni.
5. A bevitt értékek megerősítéséhez nyomjuk le  a SET gombot, és így a digitális alkoholszonda elmenti az eszközölt beállításokat.

Hőmérő mód beállítása

– A MODE gomb kétszeri lenyomásával tudunk belépni a digitális alkoholszonda hőmérő módjába
– Az AJD gomb megnyomásával tudunk váltani °C és °F kifejezések között

Alkoholszonda

Visszaszámlálás mód

1. A MODE gomb háromszori lenyomásával tudunk belépni a digitális alkoholszonda visszaszámlálás módjába.
2. Tartsuk nagyjából két másodpercen keresztül lenyomva a SET gombot, hogy a “visszaszámlálás beállítása” menüpontba belépjünk. Az óra kijelzés villogásba kezd az LCD kijelzőn. A beállítást a SET gombbal tudjuk eszközölni a digitális alkoholszonda menüjében.
3. A SET gomb ismételt lenyomása után, a készülék átlép a perc beállításába, majd ha végeztünk a beállításokkal nyomjuk meg az AJD gombot a mentéshez.
4. A bevitt értékek megerősítéséhez nyomjuk le a SET gombot, és így a digitális alkoholszonda elmenti a beállításokat.
5. Az AJD gombbal tudjuk elindítani a visszaszámlálást ( amennyiben a kijelzőn nem 00:00 áll, mert ez azt jelenti, hogy nem állítottuk be megfelelően a visszaszámlálót ), a SET gomb ismételt lenyomásával letudjuk állítani a digitális alkoholszonda visszaszámlálását. Amennyiben a számláló eléri a 00:00-t azt egy csipogással jeli a készülék, és ezek után a visszaszámláló beállításai ismételten testre szabhatóak.

A Digitális alkoholszonda – alkohol teszter – LCD órával alaphelyzetbe állítása:

Amennyiben szeretnénk, hogy a készülékünk visszaálljon a gyári beállításokra ( óra, visszaszámláló ) nyomjuk meg a digitális alkoholszonda hátulján található reset gombot, és az ezt követően újra indul a gyári beállításokkal. Tulajdonságok:

Digitális alkohol teszt, hangjelzéssel
Fejlett félvezető-oxid alkoholérzékelő
Mérési tartomány: 0.00 – 0.95mg / l BRAC
Pontosság: 0.05mg/l BRAC
Tápellátás: 2x “AAA” alkáli elem
Felmelegedési idő: 10-15 másodperc
Eredmény: <5 m=”” sodperc=”” span=””>
Óra pontossága: +/- 2.0 másodperc/24 óra
Méretek: 100x37x11mm

Figyelmeztetés

1. Alkohol fogyasztása után nagyjából 20 percet várni kell a digitális alkoholszonda használata előtt, mert az alkoholnak legalább ennyi időre van szüksége, hogy bekerüljön a véráramba, valamint nyomtalanul kiürüljön az szájból.
2. A pontosabb eredmény érdekében ne ismételje meg a tesztelést 3 percnél rövidebb időközönként
3. A készülék használata előtti utolsó 20 percben nem ajánlott a dohányzás, valamint az étkezés, mert esetenként mind a két folyamat befolyásolhatja a digitális alkoholszonda által mért végeredményt.
4. Ne használjunk vegyszert a digitális alkoholszonda tisztításához.
5. Ne fújjunk alkoholt a készülék érzékelőjébe, érzékelőjére.
6. Ne használjuk a következő anyagokat a digitális alkoholszonda közvetlen közelében:
– alkohol
– festék
– vegyszer
– rovar irtószer
7. Ne tároljuk a digitális alkoholszondát szennyezett levegővel telített zárt térben.
8. A mért értékek csak tájékoztató jellegűek, a gyártó ezzel kapcsolatban jogi felelősséget nem vállal.őrködő webshop

 

 

Alkoholszonda

Tulajdonságok:

Digitális alkohol teszt, hangjelzéssel
Fejlett félvezető-oxid alkoholérzékelő
Mérési tartomány: 0.00 – 0.95mg / l BRAC
Pontosság: 0.05mg/l BRAC
Tápellátás: 2x “AAA” alkáli elem
Felmelegedési idő: 10-15 másodperc
Eredmény: <5 m=”” sodperc=”” span=””>
Óra pontossága: +/- 2.0 másodperc/24 óra
Méretek: 100x37x11mm

 

 

 

A csomag tartalma:

1 db alkohol teszter – LCD órával

1 db csuklópánt
1 db angol nyelvű leírás
1 db magyar nyelvű leírás

őrködő webshop

A készülék Megvásárolhatóorkodo WebAruhaz
Őrködő Webáruház
1078 Budapest VII. ker. István utca 41-43
Tel: 06-1794-3775
Nyitvatartás:Hétfő-Péntek 10-18 óráig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.