Alkoholszonda beépített fújófejjel digitális kijelzővel

By | 2014-06-05

Harmadik leírásomban, a digitális alkoholszonda beépített fújófejjel készüléket szeretném részletes technikai és műszaki megközelítésből részletesen bemutatni.

Alkoholszonda beépített fújófejjel alkalmas azonnali alkohol tesztelés elvégzésére így egyértelműen eldönthető, hogy a korában elfogyasztott alkohol eltávozott-e már szervezetünkből, vagy pedig még alkalmatlanok vagyunk gépkocsi vezetésre, munka vállalásra. Mivel a digitális alkoholszonda mindössze három perces pihentetést követően készen áll az ismételt tesztelésre, a készülék alkalmas lehet akár ipari célú felhasználásra, mint pl.: a munkavállalók szúrópróba szerinti tesztelése.

Alkoholszonda

Alkoholszonda

Az alkoholszonda használata:

A digitális alkoholszonda használatához először is elengedhetetlen, hogy kettő darab AAA alkáli  elem behelyezésével biztosítsuk a készülék áramellátását. Az elemeket a készülék hátulján található pattintós hátlat eltávolítását követően tudjuk behelyezni. Az áramellátás biztosítását követően a készülék fújócső alatti részén található bekapcsoló gombbal tudjuk a készüléket működőképes állapotba helyezni. A bekapcsolás sikerességéről a piros színű kijelző aktiválódása, valamint egy rövid sípoló hang ad visszajelzést. Bekapcsolást követően az alkoholszonda minden esetben a felmelegedési folyamattal kezdi a működését.

A felmelegedés folyamán tíztől nulláig visszaszámol a készülék, ezen idő alatt még nem kell megfújni a szondát. Amennyiben a készülék hosszabb időn keresztül nem volt használatba véve, vagy nagy mértékű szennyező gáz érte a őrködő webshopfelmelegedési folyamatot a készülék egymás után történő ki-, és bekapcsolásával többször meg kell ismételni a megfelelő működés érdekében. A készülék felmelegedését követően az alkoholszonda készen áll a tesztelésre. A felmelegedést követően a készülék ismételten visszaszámlál tíztől nulláig, azonban a második számlálás alkalmával már a “Blow” felirat is látható lesz az LCD kijelzőn. Ezen idő alatt a készülék fújófejét használva nagyjából négy, öt másodpercen keresztül közepes erővel folyamatos befújással levegőt kell juttatni a készülék érzékelő testére. A befújást követően, ha a számláló elér nulláig a kijelzőn tizedes pontossággal megjelenik a mért alkoholszint.

A figyelmeztetés szimbólum láthatóvá válik a kijelzőn, ha az alkoholszint (vér – alkohol koncentráció) eléri a következő szintet:

0.02%BAC vagy 0.2g/l-től 0.05%BAC vagy 0.5g/l
A veszély szimbólum lesz látható a kijelzőn, ha az alkoholszint eléri a következő értéket:
0.05%BAC vagy 0.5g/l érték, illetve ezen felől.
Ha nem fújunk bele a fújó csőbe a tesztelésre adott időn belül, a készülék kijelzőjén a 0.00%BAC vagy a 0.0g/l érték lesz látható.

A tesztelést követően az alkoholszonda LCD kijelzőjén tíz másodpercen keresztül leolvashatóvá válik a mért végeredmény. A tíz másodperc letelte után energiatakarékossági okokból a készülék automatikusan kikapcsol. Amennyiben folyamatos, egymás után több alkalommal szeretnénk használni a készüléket két tesztelés között nagyjából kettő, három perc pihentetést biztosítani kell az alkoholszondának a lehető legpontosabb végeredmény érdekében. Amennyiben a mért alkoholszint láthatóan eltér a valós, vélt összegtől a tesztelést a legpontosabb eredmény elérése érdekében többszörösen megismételhető.
  

Technikai információk:

 – Digitális alkoholszonda hangriasztással
– Érzékelési határok: 0.00-0.19% BAC / 0.00-1.9 g/l
– Gyors reagálás, és újrahasználhatóság
– Automata kikapcsolási funkció
– Beépített fújó cső
– Kulcstartó
– 2x AAA alkáli elemmel történő áramellátás

 Referencia:

 BAC: Vér-Alkohol koncentráció ( Blood Alcohol Concentration )
0.05% BAC: Megfelel 0.05g alkoholnak 100ml vér egységenként

 Figyelmeztetés:

 • Alkohol fogyasztása után várjon körülbelül 20 percet, mert legalább ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az alkohol az emésztőrendszerből felszívódjon a véráramba és a szájból is kiürüljön.
• A pontosabb eredmény érdekében 3 percnél rövidebb időközönként ne ismételje meg a tesztet.
• Ne egyen vagy dohányozzon a mérés előtt legalább húsz perccel.
• Ne használjon vegyszert az alkoholszonda tisztításához.
• Ne fújjon alkoholt az alkoholszonda érzékelőjére.
• Ne használjon vegyszert (festék, rovarirtó, alkohol) az alkoholszonda közvetlen közelében.
• Ne tartsa az alkoholszondát szennyezett levegővel teli zárt térben.
• A mért értékek csak tájékoztató jellegűek, a gyártó ezzel kapcsolatban jogi felelősséget nem vállal. 

 A csomag tartalma:

 1 db Digitális alkoholszonda beépített fújófejjel
 5 db Cserélhető bepattintható fújófej
 1 db Magyar nyelvű leírás 

őrködő webshop

A készülék Megvásárolhatóorkodo webaruhaz
Őrködő Webáruház
1078 Budapest VII.ker. István utca 41-43
Tel: 06-1794-3775
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 10-18 óráig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.