Digitális alkoholszonda gépjárművezetők számára

By | 2014-06-05

A bemutatásom alapjaként egy rendkívül egyszerűen használható digitális alkoholszonda, alkohol teszter szolgál ami század pontossággal képes az alkoholos befolyásoltság szintjét kijelezni.

Digitális alkoholszonda – alkohol tesztert, ami egy rendkívül egyszerű, könnyedén használható alkoholszonda. Használata hasznos lehet gépkocsi vezetőknek, valamint munkahelyen a munkavállalók szúrópróba szerű ellenőrzéséhez. A digitális alkoholszonda érzékeli, és ellenőrzi a kilélegzett levegőben található alkohol mennyiségét, majd kijelzőjén leolvashatóvá teszi az érzékelt  mértéket.

digitális alkoholszonda

Az alkoholszonda használata:

1. Húzzuk le az elemtartó fedelét ( 4-es számmal jelöltük a képen ), majd helyezzünk be 2 db. AAA típusú elemet, ügyelve a polaritásra. Az elemek behelyezése után csúsztassuk vissza az elemtartó fedelét a helyére.
2. A digitális alkoholszonda bekapcsolásához nyomjuk meg a bekapcsoló gombot ( 2-es számmal jelöltük a képen ) . A készülék bekapcsolását az LCD kijelző világítása, valamint egy sípoló hang fogja számunkra jelezni. Ekkor jelenik meg a digitális alkoholszonda LCD kijelzőjén ( 1-es számmal jelöltük ) a WARM UP ( felmelegedés ) felirat. Ezek után a készülék visszaszámol 10-től 0-ig a teljes felmelegedéshez, ha ez a folyamat sikertelennek bizonyult a digitális alkoholszonda maximum 3 alkalommal újra indítja a felmelegedési folyamatot.
3. Amennyiben sikeres  volt a felmelegedési folyamat, az alkoholszonda LCD kijelzőjén a BLOW ( fújni ) felirat fog megjelenni, és a készülék újból visszaszámlál 10-től 0-ig

4. A BLOW jelzés után hajoljunk a 2. képen ábrázolt módon az alkoholszonda fölé, majd egyenletesen fújjunk bele az alkoholszonda érzékelőjébe ( 3-as szám jelöli az első képen ) nagyjából 3 – 5 másodpercen keresztül.

5. Olvassuk le az eredményt a készülék LCD kijelzőjéről. Amennyiben a mért alkoholszint 0.02°BAC (0.2g/l) és 0.05°BAC (0.5g/l) között van a kijelzőn megjelenik egy CAUTION ( figyelmeztetés ) szimbólum is a mért adatok mellett. Amennyiben a márt alkoholszint nagyobb vagy egyenlő, mint 0,05°BAC (0.05g/l). az alkoholszonda LCD kijelzőjén megjelenik egy DANGER ( veszély ) szimbólum is.
6. Az eredmény kijelzése után 10 másodperccel a kijelzőn megjelenik az OFF (Kikapcsolás) szimbólum, majd a készülék 2-3 másodperc múlva kikapcsol.
Ha a 10 másodperces teszt periódus alatt nem fúj bele a szondába, akkor a kijelző 0 eredményt mutat 10 másodpercig, majd kikapcsol.

digitális alkoholszonda

Figyelmeztetés:

1. Alkohol fogyasztása után nagyjából 20 percet várni kell a digitális alkoholszonda használata előtt, mert az alkoholnak legalább ennyi időre van szüksége, hogy bekerüljön a véráramba, valamint nyomtalanul kiürüljön az szájból.
2. A pontosabb eredmény érdekében ne ismételje meg a tesztelést 3 percnél rövidebb időközönként
3. A készülék használata előtti utolsó 20 percben nem ajánlott a dohányzás, valamint az étkezés, mert esetenként mind a két folyamat befolyásolhatja a digitális alkoholszonda által mért végeredményt.
4. Ne használjunk vegyszert a digitális alkoholszonda tisztításához.
5. Ne fújjunk alkoholt a készülék érzékelőjébe, érzékelőjére.
6. Ne használjuk a következő anyagokat a digitális alkoholszonda közvetlen közelében:
– alkohol
– festék
– vegyszer
– rovar irtószer
7. Ne tároljuk a digitális alkoholszondát szennyezett levegővel telített zárt térben.
8. A mért értékek csak tájékoztató jellegűek, a gyártó ezzel kapcsolatban jogi felelősséget nem vállal.

A digitális alkoholszonda legnagyobb előnye, a hagyományos alkoholszondákkal szemben, hogy egymás után rövid pihentetést követően igény szerint akár többször is megismételhetjük a telsztelési folyamatot. Ezek mellett a színskálán való nagyjából meghatározott alkohol befolyásoltsági szinttel ellentétben százados értékig pontosan kijelzett adatot olvashatunk le a készülék kijelzőjéről.

digitális alkoholszonda

Tulajdonságok:

Digitális alkohol teszt, hangjelzéssel
Mérési tartomány: 0.00 ~ 0.19% BAC 0,01% ~ 1.9g / l
Gyors indítás és működés
Automatikus kikapcsolás
Tápellátás: 2x “AAA” alkáli elem
Felmelegedési idő: 10s
Eredmény: <5s span=””>
Méretek: 95x36x18mm

 

 

 

A csomag tartalma:

1 db digitális alkoholszonda – alkohol teszter
1 db csuklópánt
1 db angol nyelvű leírás
1 db magyar nyelvű leírás

őrködő webshop

A készülék Megvásárolhatóorkodo webaruhaz
Őrködő Webáruház
1078 Budapest VII.ker. István utca 41-43
Tel: 06-1794-3775
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 10-18 óráig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.